Basiscursus digitale fotografie (6 lessen)

6 lessen van 2 uur voor slechts € 150,-

Wil je optimaal gebruik maken van je digitale spiegelreflex camera en betere foto’s leren maken? Dan is onze basiscursus in 6 lessen een goede keuze.

Je dient in het bezit te zijn van een spiegelreflex camera met instelmogelijkheden. De cursus bestaat uit 6 lessen van elk 2 uur. Hierin leer je optimaal gebruik te maken van je digitale camera. De opgedane kennis en ervaringen zorgen ervoor dat je passie voor fotografie zich vertaalt in betere en mooiere foto’s.

Je leert meer over de mogelijkheden van je digitale camera. Daarnaast gaan we dieper in op het gebruik van diafragma's, sluitertijden, ISO waarden en het meten van licht. In de cursus zal de nadruk liggen op het fotograferen van portretten en landschappen.

De eerste 3 lessen zijn gericht op het gebruik van je eigen camera, het meten van licht en het herkennen van composities. Daarna gaan we het geleerde toepassen gedurende 2 praktijklessen op een buitenlocatie. In de laatste les bespreken we de foto’s en krijg je een introductie in beeldbewerking.

Lesprogramma
LES 1 Hoe werkt je camera? Je leert hoe om te gaan met diafragma, sluitertijden, ISO-waarden, etc.
LES 2 Werken met licht, meten van licht en witbalans. Je leert ook fotograferen in de handmatige stand. Na deze les zullen je foto’s beter belicht en goed van kleur zijn.
LES 3 Herkennen van composities, inleiding portret- en landschapsfotografie. Nu je de techniek beheerst, gaan we ‘leren kijken’ en interessante composities maken.
LES 4 Praktijkles portretfotografie op een buitenlocatie *.
LES 5 Praktijk landschapsfotografie op een buitenlocatie *.
LES 6 Bespreken en beoordelen praktijkfoto’s. Introductie beeldbewerking Photoshop Elements.
* Deze praktijklessen zullen op één zondag (4 lesuren) gehouden worden!

» Inschrijven & data

Overige informatie

De kosten voor deze cursus bedragen EUR 150,- . Dit bedrag is inclusief een uitgebreid naslagwerk. De cursus wordt gegeven in Oldenzaal op het onderstaande adres. Het maximaal aantal deelnemers bestaat uit 8 personen. De cursus gaat gegarandeerd door bij een deelname van minstens 3 personen. De cursus wordt gegeven door Peter van Buren, vakfotograaf uit Oldenzaal. Meer informatie kun je vinden op www.petervanburen.nl en www.eenstoerefoto.nl

Cursuslocatie

Fotostudio Een stoere foto
Burgemeester Wallerstraat 76B
7574 AT Oldenzaal