Basiscursus in één dag

Compleet programma, inclusief lunch en uitgebreid naslagwerk voor € 135,-

Wil je snel je camera leren kennen om mooiere en betere foto’s te kunnen maken? Geef je dan op voor de “basiscursus digitale fotografie” in één dag. Tijdens deze cursus wordt ongeveer dezelfde lesstof behandeld als tijdens de reguliere cursus. De cursus zal in een lange dag van 8 uur worden gegeven.

Tijdens de cursus leer je optimaal gebruik te maken van je digitale camera. Voor deze cursus dient in het bezit te zijn van een spiegelreflex camera met instelmogelijkheden. De opgedane kennis en ervaringen zorgen ervoor dat je passie voor fotografie zich vertaalt in betere foto’s.

Je leert meer over de mogelijkheden van je digitale camera. Daarnaast gaan we dieper in op het gebruik van diafragma's, sluitertijden, ISO waarden en het meten van licht. Je leert ook fotograferen in de handmatige stand. Tijdens de cursus zal de nadruk liggen op het fotograferen van portretten en landschappen.

De eerste helft van de dag is gericht op het gebruik van je eigen camera, het werken met licht en het herkennen van composities. In het tweede gedeelte gaan we het geleerde toepassen op locatie. Aan het eind van de dag les nemen we alles nog eens door en beoordelen en bespreken we de foto’s.

Lesprogramma
LES 1 Hoe werkt je camera?Je leert hoe om te gaan met diafragma, sluitertijden, ISO-waarden etc.
LES 2 Werken met licht, meten van licht en witbalans. Na deze les zullen je foto’s beter belicht en goed van kleur zijn.
LES 3 Herkennen van composities, inleiding portret- en landschapsfotografie. Nu je de techniek beheerst, gaan we ‘leren kijken’ en interessante composities maken.
LES 4 Praktijkles portretfotografie op een buitenlocatie.
LES 5 Praktijk landschapsfotografie op een buitenlocatie.
LES 6 Bespreken en beoordelen praktijkfoto’s. Introductie beeldbewerking Photoshop Elements.

» Inschrijven & data

Overige informatie

De kosten voor deze cursus bedragen EUR 135,- . Dit bedrag is inclusief lunch, een naslagwerk. De cursus wordt gegeven in Oldenzaal op het onderstaand adres. Het maximaal aantal deelnemers bestaat uit 6 personen. De cursus gaat gegarandeerd door bij een deelname van minstens 3 personen. De cursus wordt gegeven door Peter van Buren, vakfotograaf uit Oldenzaal. Meer informatie kunt u vinden op www.petervanburen.nl en op www.eenstoerefoto.nl

Cursuslocatie

Fotostudio Een stoere foto
Burgemeester Wallerstraat 76B
7574 AT Oldenzaal