top of page

Basiscursus in één dag

Compleet programma, inclusief lunch en uitgebreid naslagwerk voor € 135,-

Wil je snel je camera leren kennen om mooiere en betere foto’s te kunnen maken? Geef je dan op voor de “basiscursus digitale fotografie” in één dag. Tijdens deze cursus wordt ongeveer dezelfde lesstof behandeld als tijdens de reguliere cursus. De cursus zal in een lange dag van 8 uur worden gegeven.

Tijdens de cursus ligt de nadruk op het beter leren kennen van je camera van je digitale camera. Voor deze cursus dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflex of systeem camera met instelmogelijkheden. 

Je leert meer over de instelmogelijkheden van je digitale camera. Daarnaast gaan we dieper in op het gebruik van diafragma's, sluitertijden, ISO waarden en het meten van licht. Je leert ook fotograferen in de handmatige stand. 

De eerste helft van de dag is gericht op het gebruik van je eigen camera, het werken met licht en het herkennen van composities. In het tweede gedeelte gaan we het geleerde toepassen op locatie. Aan het eind van de dag les nemen we alles nog eens door.

LESPROGRAMMA

Lesblok 1

Hoe werkt je camera? Je leert hoe om te gaan met diafragma, sluitertijden, ISO-waarden, etc.

Lesblok 2

Werken met licht, meten van licht en witbalans. Na deze les zullen je foto’s beter belicht en goed van kleur zijn.

Lesblok 3

Praktijkles portretfotografie op een buitenlocatie *.

Lesblok 4

Praktijk landschapsfotografie op een buitenlocatie *.

Overige informatie

De kosten voor deze cursus bedragen EUR 125,- . Dit bedrag is inclusief lunch, een naslagwerk. De cursus wordt gegeven in Oldenzaal op het onderstaand adres. De cursus wordt op een zaterdag gegeven van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het maximaal aantal deelnemers bestaat uit 8 personen. De cursus gaat gegarandeerd door bij een deelname van minstens 4 personen. De cursus wordt gegeven door Peter van Buren, vakfotograaf uit Oldenzaal. De eerstvolgende cursus zal op zaterdag 9 april 2022 worden gegeven. Voor deze cursus zijn nog 8 plaatsen vrij. 

Cursuslocatie

Boerderij het Stakenboer
Burgemeester Wallerstraat 115
7574 ZM Oldenzaal

bottom of page