top of page

Basiscursus digitale fotografie 

6 lessen van 2 uur voor slechts € 150,-

Wil je optimaal gebruik maken van je digitale spiegelreflex camera en betere foto’s leren maken? Dan is onze basiscursus in 6 lessen een goede keuze.
 

Je moet in het bezit te zijn van een spiegelreflex of systeem camera met instelmogelijkheden. De cursus bestaat uit 6 lessen van elk 2 uur. Hierin leer je optimaal gebruik te maken van je digitale camera. De opgedane kennis en ervaringen zorgen ervoor dat je passie voor fotografie zich vertaalt in betere en mooiere foto’s. Je leert de mogelijkheden van je digitale camera spelenderwijs beter kennen. Daarnaast gaan we dieper in op het gebruik van diafragma's, sluitertijden, ISO waarden en het meten van licht. In de cursus zal de nadruk liggen op het fotograferen van portretten en landschappen. De eerste 3 lessen zijn gericht op het gebruik van je eigen camera, het meten van licht en het herkennen van composities. Daarna gaan we het geleerde toepassen gedurende 2 praktijklessen op een buitenlocatie. In de laatste les bespreken we de foto’s en krijg je een introductie in beeldbewerking.

LESPROGRAMMA

LES 1

Hoe werkt je camera? Je leert hoe om te gaan met diafragma, sluitertijden, ISO-waarden, etc.

LES 2

Werken met licht, meten van licht en witbalans. Je leert ook fotograferen in de handmatige stand. Na deze les zullen je foto’s beter belicht en goed van kleur zijn.

LES 3

Herkennen van composities, inleiding portret- en landschapsfotografie. Nu je de techniek beheerst, gaan we ‘leren kijken’ en interessante composities maken.

LES 4

Praktijkles portretfotografie op een buitenlocatie *.

LES 5

Praktijk landschapsfotografie op een buitenlocatie *.

LES 6

Bespreken en beoordelen praktijkfoto’s. Introductie beeldbewerking Photoshop Elements.

* Praktijklessen zullen op één zondag (4 lesuren) gehouden worden!

Overige informatie

De kosten voor deze cursus bedragen EUR 150,- . Dit bedrag is inclusief een uitgebreid naslagwerk. De cursus wordt gegeven in Oldenzaal op het onderstaande adres. De 4 theorielessen worden gegeven op de woensdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur. De praktijklessen worden op een zondag gehouden van 10:00 uur tot 14:00 uur. Het maximaal aantal deelnemers bestaat uit 6 personen. De cursus gaat gegarandeerd door bij een deelname van minstens 4 personen. De cursus wordt gegeven door Peter van Buren, vakfotograaf uit Oldenzaal. Meer informatie kun je vinden op www.petervanburen.nl en www.eenstoerefoto.nl

Cursuslocatie

Hotel Ter Stege
Marktstraat 1
7571 ED Oldenzaal

bottom of page